Прес-реліз 21 жовтня 2016 р. Українська Жіноча Варта запрошує на презентацію програми курсу «АРТ-терапія в подоланні психічної травми»

Доповідач: член ВГО «Арт-терапевтична асоціація», психолог, арт-терапевт, керівник проекту «АРТ-терапія для учасників АТО в Лаврських художніх майстернях» Марія Мазур.
Дата та час проведення: 21 жовтня 2016р.  початок о 18:30
Тривалість: 90хв.
Адреса заходу: м. Київ, вул. Дегтярівська, 3, (4 поверх)
Контактний телефон: +38 068 684 74 61

Автори і укладачі програми:  кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник Інституту соціальної та політичної психології, президент ВГО «Арт-терапевтична асоціація» Вознесенська О.Л. та кандидат психологічних наук, науковий співробітник Інституту соціальної та політичної психології, член правління ВГО «Арт-терапевтична асоціація» Сидоркіна М.Ю.
Арт-терапія — це спосіб зцілення за допомогою творчого самовираження, де «зцілення» — це досягнення клієнтом цілісності.  Арт-терапія завжди надає ресурс. Творча діяльність створює умови для зближення людей, розуміння одне одного. Арт-терапія заснована на мобілізації творчого потенціалу людини.
Курс спрямований на вивчення практичного аспекту арт-терапевтичної діяльності задля подолання наслідків психотравмуючих подій
Курс розрахований для практичних психологів, соціальних працівників, медиків.
Цільова аудиторія де це можна застосовувати: Фахівці, що отримають навчання в межах програми, зможуть більш професійно та якісно надавати допомогу постраждалим через воєнні дії – учасникам та ветеранам АТО, членам їхніх сімей, членам сімей загиблих, потрапивших в полон, зниклих без вісти, вимушеним переселенцям з зони бойових дій, а також тим який відчуває насилля в родині. Програма дає можливість організовувати в своїх містах на базі госпіталів, реабілітаційних центрів, центрів у справах сімей, дітей та молоді реабілітаційних програми з арт-терапії для постраждалих через воєнні дії.  Програма може застосовуватися в психологічному консультуванні при роботі з травмою.
Мета курсу: отримання практичного досвіду допомоги у подоланні психічної травми методами арт-терапії та розкрити і розвинути особистісний потенціал учасників курсу підвищення кваліфікації.
Команда провідних арт-терапевтів Асоціації пропонує своє авторське бачення навчання арт-терапії, де класичні методи доповнюються новаторськими, утворюючи науково-обґрунтований навчальний комплекс
Для участі, просимо заповнити анкету